Hvordan er det å være instruktør?

3 ganger i uken har jeg faste timer jeg er instruktør. Jeg er hovedinstruktør til en klasse som heter JR3, og er vel den som kan mønster best i klubben. JR3 er en klasse som består av barn fra 8 til 12 år fra og med blått belte og oppover inne Taekwondo. Men la oss si tirsdager. Det er den dagen jeg kun instruerer 1 time, og det er en JR3 time. Jeg har alltid assistenter som tar oppvarming for meg (ca 15 min.) Etter det kommer jeg inn og overtar timen og spør hva de har lyst til å gjøre.

Med tiden så har jeg sluttet å planlegge timene nøyaktig. Det fungerer ikke slik. Jeg må tilpasse timene etter dems behov, ikke mitt. Så de forteller meg hva de vil, og trenger å øve på så finner jeg på noe fancy til dem å gjøre. Dette er snakk om barn som er litt mer mentalt trente etter 1 måned hos meg.

Jeg krever kvalitet, ikke kvantitet. Jeg blir kalt for Nazi-Mari, general, etc. Når man hører om hvordan timene mine er så vil man kanskje tenke at det er litt for strengt for barn, men tingen er det at barn trenger disiplin. Men jeg har aldri sagt det at jeg ikke har det gøy med dem i timene. De får meg til å le, jeg får dem til å le, alt så lenge de gjør det de får beskjed om. Og det har alltid vært, og er ennå til dags dato, meg de ønsker å ha som instruktør.

Det er vanskelig å forklare, men det er sant, når du gir noen noe, så får du også noe tilbake. Ved å gi dem muligheten til å bli gode til noe de liker å gjøre, får jeg mye tilbake. Som for eksempel får jeg ofte glede tilbake etter timene dems selv om jeg kanskje har vært sur tidligere. De gir meg en god følelse, altså det gir meg en god følelse å instruere dem.

Jeg har til og med prøvd å slutte tidligere kun fordi jeg ikke lengre hadde noen som helst form av inspirasjon til å trene dem, men det varte ikke lengre enn 1 og en halv uke frem til jeg innså at de er helt fortapte uten meg. Og nå etter det neste skoleåret blir jeg borte for dem, etter mine planer flytter jeg til Bergen, og det er litt vanskelig å komme 2 ganger i uken for å instruere en klasse i en time.

Jeg elsker å være instruktør. Det er noe jeg selv vet at jeg kan holde på med lenge. Men det er også sant at det ikke passer for alle.
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ambla

Født og oppvokst i Bærum og bor i Drammen området nå, men er opprinnelig fra Kroatia. Har kjæreste i Bergen som betyr alt. Trener Taekwondo og er instruktør. Noe annet? - amribic@live.com

Daisypath Anniversary tickers
bloglovin

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits