Påske

Tenk deg at du har planer også kommer noen og sier at de skal stikke innom angående noe som har rett og slett ingenting med planene dine å gjøre. Noen ganger burde folk virkelig tenke seg litt om og ikke tro at de er alt her i verden.
Skulle jo egentlig på shopping i dag, men noen i familien må bestemme seg for å endre på alt. GAHH? Blir så kvalm av det.. Oh wait, jeg ER kvalm. Jeg tror ikke jeg tåler å være hjemme på landet for lenge av gangen. Eller så tåler jeg ikke tanken på at jeg kanskje må til kirken i morgen. Eller over i morgen. Faen, hvilken dag er det egentlig? Og hvilke dager drar man til kirken i påsken?? Jeg er virkelig en flink og trofast katolikk!

Jeg var faktisk i kirken her i kroatia ifjor, sånn påske messe. Og her i landsbyen viser det seg at det å dra til kirken er som å oppleve en sekt. Det er skummelt. Men det er sant, det er en type ?sekt? her i landbyen selv om det kanskje ikke kan kalles det. Før i tiden så krabbet de på alle fire inne på krikegulvet og sånn. Det er greit, man SKAL knele mot alteret og gjøre korset før man setter seg ? men vi trenger ikke å overdrive heller da. (Jeg er klar over at det er andre, på andre steder som også krabber/krabbet oppover kirkegulvet, men hallo alle sekter kan ikke være så fordømt orginale som vi tror og skal ha det til.) Og det er noen andre ting da. Men det jeg opplevde var at alle messet (mange vet ikke hva ordet å messe betyr, men det betyr å be eller si noen "strofer"  gjentatte ganger gjerne i kor og helst i et visst tempo) frem til presten kom og selve messen begynte. Og det har seg slik at det er noen få eldere kjerringer som jeg velger å kalle dem, som er en del av denne ?sekten? som en etter en alltid begynner ?fader vår?- and so on så fortsetter alle. Når den bønnen er over, begynner en annen kjerring og resten fortsetter. Og slik foregår det fremtil presten kommer. Tingen er det at disse kjerringene sitter jo ikke på samme sted ? alle av dem sitter spred hver for seg i kirken.

Smarte nok som vi var, kom vi ca en time før for å få plass. Jeg trodde jeg skulle tisse på meg. 

2 kommentarer

Nickitza

03.apr.2010 kl.11:33

hehehe, dakar <3

Skal i kirken i natt vi :P er litt morsomt, for folk som bor i området der er jo redd for at vi er no form for terrorister ellerno ser det ut som xD haha.. kanskje ikke så rart når en gjeng står uten for kirken med tente lys, og en prest som snakker et helt uforstående språk (en blanding av gammel gresk og something) x)

ambla

03.apr.2010 kl.22:15

Nickitza: hahah herlig!

Skriv en ny kommentar

Ambla

Født og oppvokst i Bærum og bor i Drammen området nå, men er opprinnelig fra Kroatia. Har kjæreste i Bergen som betyr alt. Trener Taekwondo og er instruktør. Noe annet? - amribic@live.com

Daisypath Anniversary tickers
bloglovin

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits