Jeg tror rett og slett ikke på det

Helt siden jeg var liten har jeg hatt en sangstemme som har vært mer eller mindre sårbar. Altså jeg er født med g-hør og kan lese noter, noe som i følge en tidligere mattelærer av meg er sjeldent fordi jeg kan tenkte med både venstre og høyre hjerne-del. Kult nok, men vel og merke så lærte jeg å lese noter via g-hør.

Og jeg har alltid hatt en stemme som kan høres litt mørk ut når jeg snakker i forhold til når jeg synger, så folk blir som regel sjokkerte når de hører sangstemmen min. I love to suprise people - not. 
Uansett. Med tiden har jeg hatt streptokokker fra 3-10 ganger i året siden jeg ble født, etterhvert bronkitt også. Heldig, er jeg ikke? 
Og som om det skulle vært nok, så begynte jeg også å røyke for 3 år siden, men med hell greide jeg å slutte.

Ok, så stemmen og lungene mine har rett og slett fått gjennomgå. 
Men hvis vi ser på andre sangere, 7 av 10 røyker, sånn ca?
De er nok syke til tider de også.
Sorry people, men jeg tviler nok på at stemmen deres er slik som det høres ut - etter egen erfaring.

Det er greit, de kan nok fortsatt synge (legg merke til at jeg snakker om ekte sangere som faktisk synger, ikke.. Ke$ha? feks), men de kan nok ikke synge mer enn 10 sanger på rad.
Det er jo faktisk veldig umulig å høres helt grei ut i stemmen etter å ha sunget så mange ganger uten at man pleier stemmebåndet med luxus 24/7 eller noe. Med mindre du har en jævlig solid stemme som tåler atombombe.

Jeg angrer for at jeg i det hele tatt begynte å røyke på grunn av mye forskjellig - sang er blant annet en av grunnene.
Har i nærmere ett år forsøkt å få tilbake sangstemmen og greie å synge fler enn 5 sangen før stemmen streker, noen ganger går det, andre ganger ikke. Og etter 10-20 sanger høres jeg ut som en gammel dame med kols og det kjennes ut som om noen prøver å vaske innsiden av halsen min med et vaskebrett etter å ha vrengt den. 

Så jeg tror ikke på at alle disse sangerne greier fint å kombinere røyk og sang. Impossible - som jeg sa, med mindre du har stemmebånd som tåler en atombombe. Og som regel har jenter en mer skjør stemme enn det menn har - så menn vil som regel tåle litt mer, men faen heller da!


Cao~
Ambla

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ambla

Født og oppvokst i Bærum og bor i Drammen området nå, men er opprinnelig fra Kroatia. Har kjæreste i Bergen som betyr alt. Trener Taekwondo og er instruktør. Noe annet? - amribic@live.com

Daisypath Anniversary tickers
bloglovin

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits